I samarbete med Glamazon

En av de vanligaste orsakerna till att folk ger upp att odla ett välvuxet skägg är den stickade och irriterande känslan i huden som uppstår under de första veckorna. Nedan hittar du några tips om hur skäggvårdsprodukter kan hjälpa dig till en mer smärtfri skäggodling:

1.Håll skägget rent
I början av skäggodlingen kan du uppleva irritation och obehag i takt med att de tjockare skäggstråna börjar växa. Nytt hår och ny hud bildas, vilket gör att döda celler flagnar och orsakar klåda. Det är nu du skall använda ett skäggschampo som mildrar den irriterande huden och tvättar bort döda celler. Låt ditt skägg få växa i lugn och ro, utan att skägget kliar.

2.Återfukta skägget med skäggolja
Liksom håret behöver ditt skägg återfuktas om du vill behålla det mjukt, friskt och fritt från kliande. Det är nu skäggoljan kommer in i bilden! Skäggolja återfuktar skäggstråna från topp till rot, samtidigt som det håller huden återfuktad. Dessutom luktar det fantastiskt gott! Tillsätt några droppar skäggolja i ett handdukstortskägg dagligen.

Steg-för-steg-guide till att odla ett fantastiskt skägg

  1. Först av allt, göm din rakhyvel! Att odla skägg tar tid, tålamod krävs.
  2. Att odla ett skägg, oavsett hur långt det är, kan irritera den underliggande huden. Det är viktigt att hålla huden återfuktad regelbundet.
  3. Behåll skäggstråna väl återfuktade så att de inte torkar ut. Ett torrt skägg kan göra att växandet stannar upp och tar längre tid. Något som kan orsaka ett torrt skägg är användandet av fel schampo, se hela tiden till att du använder rätt skäggvårdsprodukter för din hud.
  4. Skäggolja är viktigt och ett ”need-to-have” om du frågar oss i var mans skäggvårdskit. Varför? Skäggolja återfuktar skägget genom påfyllning av hudens naturliga oljor som förloras under dagen.
  5. I takt med att skägget växer kan somliga uppleva torr/flagnande hud. Med hjälp av en skäggkam kan du inte bara frigöra skägget från tovor och hålla det snyggt utan även återfuktar huden under och avlägsna torr hud.
  6. Det är en bra idé att trimma skägget då och då, för att ta bort kluvna toppar. Vi rekommenderar att du antingen går till en bra barberare eller köper en bra skäggtrimmer på nätet.
  7. Sist men inte minst, hitta din stil och bär den med stolthet. Alla har olika smaker, så prova några olika skäggstilar och håll fast vid din favorit.