Fördelar med skäggolja

Om du går runt med minst lika mycket hår på undersidan som ovansidan av ditt huvud, så borde det vara en självklarhet att du äger en eller ett par flaskor oljor redan. Men … om du nu är hopplöst sist på bollen inom detta område och nu ska skaffa dig en ”egen” skäggolja, så kan vi väl börja med att prata lite om alla de fördelar som dessa oljor erbjuder. Låt oss börja med den mest självklara.

1. Ditt skägg blir mjukare.
Ja, oljorna gör ditt skägg mjukt. No shit, Sherlock. Det blir mer lättfriserat. Ett oljat skägg blir enklare att hålla i trim och håller styr på de där skäggstråna som inte riktigt gör som du vill.

2. Huden kliar mindre.
Skäggoljorna återfuktar även huden under skägget och gör att det kliar mindre. Bara det faktumet är ett stort skäl att börja använda en olja.

3. Ditt skägg doftar bättre.
Den som inte tar hand om sitt skägg och tvättar det regelbundet, kommer inom kort att få uppleva rynkade näsor och en och annan gliring om att kransen på din haka inte direkt luktar hallontårta. Då utbudet av skäggoljor erbjuder både starka och lite lättare dofter i alla olika nyanser, är det egentligen bara en tidsfråga (okej, även en ekonomisk fråga) innan du hittar en egen favorit.

4. Du renar skägget.
Hört talas om skäggmjäll? En vanlig missuppfattning när det kommer till detta är att det faktiskt inte är små hudflagor i ditt fina skägg. Det är små, små, små svampar. Men en bra olja så renar du skägget och slipper springa runt som en vildskog.

För att sammanfatta fördelarna så kan man väl säga att man får väldigt mycket för pengarna (trots att flaskorna ofta ser små ut). Du ser mer välvårdad ut, du doftar bättre och du får en bättre hygien – allt för någon eller några hundralappar varannan månad. Om du frågar oss så är det inget att tänka på – prova en riktig skäggolja och du kommer inte att ångra dig.

© 2016-2020 Skäggolja.se