Dags att ta ett helhetsgrepp på det här med skägg! Clubman Pinaud är ett prestigefyllt märke med anor från tidigt 1800-tal (någon i redaktionen säger 1810, men orka historia). Dess utformning står inte ut (när den är urplockad ur sin låda), men det var en riktigt stabil sak som vi gladeligen smetade in skägget i på morgonen.

Doft
Det är en doft som inte är särskilt överväldigande, vilket gör att vi kan tänka oss att använda den oftare. Det är en lätt ton av grapefrukt tillsammans med undertonen av lite kokosnöt från olja och bivax från basen till konsistensen.

Förpackning
Den kommer i en fin låda, men det vi egentligen bryr oss om är väl hur den ser ut i necessären, gymväskan eller badrumsskåpet? Clubman Pinaud har en fin logga med en dandy och andas lite gentlemanna sport. Själva burken ser dock ut som ett vanligt hårvax. Inte för att det gör någonting. Hårvaxburkar är ju funktionella de också.

SammanfattningClubman Pinaud Beard Balm är en mycket bra produkt för oss med lite buskigt skägg med många virvlar. Enkelt att arbeta med och borsta ut. Det är lätt att tvätta ut från både skägget och händerna. Det sista upptäckte vi var behagligt de där morgnarna när vi hade lite bråttom till jobbet.