Skäggschampo – Tvätta ditt skägg med rätt produkter!

Att odla skägg har blivit oerhört populärt på senare år och marknaden med produkter för att vårda skägg har fullkomligt exploderat.

En av de viktigaste aspekterna av att odla skägg är att hålla skägget rent.

Oavsett om det är mat, dryck eller något annat i omgivningen som smutsar ner ditt skägg så vill du hitta sätt att rengöra skägget på. Som tur är finns det en rad olika produkter som är framtagna just för att hålla ditt skägg rent, och få det att se snyggt och fräscht ut varje dag.

En av dessa produkter är skäggschampo.

I den här artikeln kommer vi titta närmare på denna produkt och förhoppningsvis kommer du lära dig tillräckligt mycket för att känna dig trygg med vilket schampo du ska köpa och hur du ska använda det. Vi kommer gå igenom fördelarna med skäggschampo och vi kommer att titta närmare på vilka ingredienser som finns i skäggschampo. Så om du är intresserad av vad skäggschampo är, vad det är tillverkat av, vilka fördelarna är och hur man använder det så har du verkligen kommit rätt!

Välkommen!

Exempel på Skäggfärgsprodukter

Vad är Skäggschampo?

Skäggschampo är framtaget specifikt för att hålla skägget rent.

Skäggschampo torkar inte ut håret och huden på samma sätt som ett vanligt schampo kan göra.

Till skillnad från håret på huvudet som kräver en starkare produkt för att håret ska bli rent så är skäggschampo mildare vilket gör det betydligt skonsammare. Det är nämligen så att ansiktet inte producerar lika mycket naturliga oljor som toppen på huvudet gör.

Skäggschampo tar inte bort dina naturliga oljor i skägget, och det är bra, för du behöver dem. Annars blir skägget torrt och trist. Skäggschampo hjälper till att rengöra ditt skägg utan att avlägsna de naturliga oljorna. Så använd absolut inte vanligt schampo när du tvättar ditt skägg, det kommer inte bli bra.

När du börjar använda skäggschampo regelbundet kommer du att märka att du får ett friskare och fräschare skägg. Du kommer också märka att du inte behöver använda lika mycket skäggolja som du kanske behövde tidigare.

Tyvärr finns det tillverkare som säljer vanligt schampo som om det var skäggschampo. Det är helt enkelt samma produkt men i en annan förpackning. Se upp med dessa tillverkare! Du kommer snart att märka att ditt skägg blir torrt och skört och då vet du att det är dags att leta efter en annan tillverkare.

Så här använder du skäggschampo

När du ska applicera skäggschampo går du tillväga på följande sätt:

• Applicera lite skäggschampo i dina händer

• Massera försiktigt in det i ditt skägg

• Se till att schampot når ända ner till huden

• Skölj ur skägget med ljummet vatten

• Mjuka upp skägget med någon mjukgörande produkt, t.ex. skäggolja

Upprepa denna procedur cirka två gånger i veckan.

Tvätta inte ditt skägg med skäggschampo oftare än så, för då kommer du förmodligen göra mer skada än nytta.

Försök att få in användningen av skäggschampo i din rutin för att ta hand om ditt skägg. Kanske använder du skäggolja, borstar håret med skäggborste, applicerar mustaschvax eller tar hand om ditt ansiktshår på något annat sätt. Då passar det bra att använda skäggschampo i anslutning till det.

Ett misstag som väldigt många gör är att regelbundet tvätta sitt skägg med ”vanligt” schampon och balsam. Dessa produkter är alldeles för starka och de berövar skägget på dess naturliga oljor och dessutom skadar de håret. Balsam är inte lämpat för grövre ansiktshår, snarare gör det irritationen värre och gör ditt skägghår livlöst, torrt och kliande. Ibland kan skägget till och med kännas som stålull.

Skäggschampo däremot är milt. När du inte längre rakar dig så produceras det betydligt fler döda hudceller som fastnar i skägget. Ett bra skäggschampo kommer att lösa detta. Rengöring med skäggschampo skyddar huden på undersidan med hjälp av en PH-formel som gör att du slipper klåda och kliande. Oljeingredienser i skäggschampot konditionerar för att hålla skägget återfuktat och mjukt.

Fördelar med Skäggschampo

Det finns massor av fördelar med skäggschampo, vi har redan nämnt några men här nedan följer en  sammanfattning över de viktigaste och största fördelarna med att regelbundet använda ett högkvalitativt skäggschampo:

1. Skägget blir rent

2. Skägget kliar mindre

3. Huden blir mindre irriterad

4. Ditt skägg blir snyggare

5. Ditt skägg ser fräschare ut

6. Ditt skägg luktar gott

7. Du minskar risken för klåda och mjäll

8. Du får bättre självförtroende

9. Det blir lättare att styla skägget

10. Skägget blir lättare att kamma

11. Skägget blir mjukare

12. Tillför vitaminer

 

Många skäggschampon är helt naturligt framställda och innehåller inte de starka dofter eller kemiska ingredienser som de flesta vanliga hårschampon gör.

10 Värdefulla tips om Skäggschampo

Läs alltid innehållsförteckningen

Naturliga ingredienser är alltid att föredra när det gäller produkter som ska applicerar på kroppen. Detta gäller inte minst skäggschampo. Så kolla alltid på innehållsförteckningen innan du väljer produkt. Om produkten innehåller mycket naturliga ingredienser är den förmodligen ett bra val. Är det däremot mycket kemikalier så skulle vi avråda dig från att köpa produkten. Risken är att du får problem med allergiska reaktioner och klåda.

Se till att du får vad du betalar för

Bara för att ett skäggschampo kostar lite mer är det inte säkert att det är högkvalitativt. Kvalitén sitter inte i priset. Det finns skäggschampon som är dyra som inte alls är bra, så väl som det finns skäggschampon som är relativt billiga men ändå håller riktigt god kvalitet. Så prova några olika produkter och se vilka som fungerar för dig, kanske hittar du någon favorit.

Skäggschampo ersätter inte skäggolja

En del tror att skäggschampo ersätter skäggolja, men så är det inte! Skäggschampo är ett komplement till din rutin när det gäller att ta hand om skägget. Men oroa dig inte, att använda skäggschampo tar inte särskilt lång tid. Och det är absolut värt det, om du vill se extra snygg ut.

Om du har färgat ditt skägg

Om du har färgat ditt skägg så bör du använda ett skäggschampo som är specifikt framtaget för färgat skägg. Det gör att färgen stannar kvar längre i skägget.

Skäggschampo hjälper mot mjäll

Vad är mjäll? När ditt skägg växer och blir längre räcker inte de naturliga oljorna till för att hålla skägget lagom fuktigt. Det gör att din hud torkar ut och börjar mjälla. Om du drabbas av detta är det läge att börja använda skäggolja regelbundet. Även skäggschampo hjälper till att hålla skägget fritt från mjäll, men kom ihåg att det inte räcker med skäggschampo för att bli av med mjäll – även skäggolja är nödvändigt.

Få ditt skägg att dofta gott

Med hjälp av skäggschampo kan du få ditt skägg att dofta riktigt gott. Det kan vara ett sätt att få ökat självförtroende och må bättre. Många skäggschampon har doftingredienser som verkligen tillför en extra kvalitet till ditt skägg. Ett par exempel på dofter som kan förekomma i skäggschampo är kanel, exotisk papaya eller kryddig svartpeppar.

Prova olika varianter och hitta din favorit

Varför nöja sig med att prova ett skäggschampo? Ett bra tips är att prova några olika varianter för att komma fram till vad som passar just din hårtyp och din hudtyp bäst. Det som funkar bra för en person behöver inte funka bra för en annan, det är väldigt personligt. Dessutom finns skäggschampo med många olika dofter vilket gör att det kan vara roligt att variera sig. Så vårt tips till dig är att köpa på sig några olika varianter för att du ska kunna hitta din favorit.

Ta reda på vad andra tycker

När man ska välja skäggschampo så kan det vara väldigt svårt att bestämma sig. Ett bra tips för att hitta en produkt som håller hög kvalitet och som gör sitt jobb är att ta reda på vad andra tycker. Ta en titt på våra recensioner där du kan läsa vad vi tycker produkten. Ett annat sätt är att fråga dina skäggiga kompisar vad de använder för produkter och om de har något skäggschampo som de kan rekommendera till dig. På det sättet smalnar du av utbudet något och det kan bli lättare att hitta några produkter som du kan köpa och prova.

Se upp med oseriösa tillverkare

Som i alla branscher finns det även inom kategorin skäggvårdande produkter en del oseriösa tillverkare. Det förekommer att tillverkare säljer vanligt schampo som om det var skäggschampo. De har helt enkelt bara bytt etikett! Se upp med dessa tillverkare och läs noga på innehållsförteckningen för att försäkra dig om att det är ett skäggschampo du håller i din hand.
Saknar förpackningen innehållsförteckning helt så är det verkligen ett varningstecken. Då kan du misstänka att du har att göra med en oseriös tillverkare. Då är det läge att leta efter någon annan produkt. Om du väl har köpt ett skäggschampo och märker att du inte får den effekt som du förväntade dig så är det också läge att leta efter en annan produkt. Kanske har du råkat köpa ett schampo av en oseriös tillverkare, eller också har du helt enkelt fått tag på en produkt som inte passar din typ av hår.

Prova gärna andra skäggvårdande produkter

Kanske har du förstått fördelarna med skäggschampo nu men du kanske fortfarande känner dig som en nybörjare när det gäller att ta hand om ditt skägg. Det finns massor av skäggvårdande produkter på marknaden och det kan kännas som en djungel att veta var man ska börja och vad som är viktigt. Vi rekommenderar att du tittar närmare på framför allt skäggoljor och skäggborstar om du vill komplettera din rutin med ytterligare några vårdande produkter. Att få till en riktigt bra och fungerande rutin för att ta hand om sitt skägg är inte helt enkelt och det kan kräva att man provar sig fram ett tag innan man landar i något som fungerar. Men det finns gott om bra produkter på marknaden och när du kombinerar de bästa så kan du hitta en rutin som fungerar för dig och din typ av hår och din typ av hud.

Vad innehåller Skäggschampo?

Skäggschampo har oftast inte lika många ingredienser som ett vanligt schampo. Kolla gärna efter skäggschampon med mycket naturliga ingredienser, de är skonsammare mot din hud och håller oftast högre kvalitet. Se upp med för mycket okända kemikalier – de kan orsaka allergiska reaktioner så som klåda och torr hud.

Här följer en lista på några vanliga ingredienser i skäggschampo:

• Olivolja
• Sojavax
• Bivax
• Honung
• Kakaopulver
• Citronsyra
• Förtjockningsmedel

Vilka ingredienser som ett skäggschampo består av kan variera ganska kraftigt. Men ovanstående lista sammanfattar vilka de vanligaste ingredienserna är. Skulle du hitta ett skäggschampo med andra ingredienser som verkar bra så var inte rädd för att prova det. Det kan inte sluta värre än att du behöver köpa en annan produkt och prova om den fungerar bättre. Ofta är det sammansättningen och balansen mellan olika ingredienser som avgör om ett skäggschampo är lämpad för din typ av hud och dit typ av hår.

Slutsats & Sammanfattning

Vi vill att du ska kunna ta hand om ditt skägg på allra bästa sätt. För att kunna göra det så rekommenderar vi varmt att använda sig av ett riktigt högkvalitativt skäggschampo med naturliga ingredienser.

Vi har listat många fördelar med skäggschampo och vi tror att du har förstått att det absolut är värt att lägga några extra kronor och några extra minuter i veckan på att rengöra sitt skägg med hjälp av skäggschampo. Skäggschampo är ingen dyr investering med tanke på vad man får tillbaka!

Nu har vi gått igenom vad skäggschampo är, vad det innehåller, vad det är bra för och hur man använder det. Förhoppningsvis har du lärt dig att skäggschampo och vanligt schampo för håret på ditt huvud inte alls är samma sak och att man inte ska använda vanligt schampo i skägget.

Vi hoppas att du känner dig trygg med att köpa ett skäggschampo och att du kommer att börja använda det regelbundet. Vi är övertygade om att du kommer märka skillnad! Du kommer få ett renare, snyggare och mer lätthanterligt skägg som kommer att bidra till ditt utseende och ditt självförtroende.

Lycka till med att ta hand om ditt skägg!