Hitta den bästa Skäggkammen för ditt skägg!

Vilken Skäggkam passar bäst till mitt Skägg?

Vad du behöver veta om att använda en skäggkam

Introduktion

Det finns många skäggprodukter och verktyg av välja bland, varav några kan ge dig ett hanterbart skägg. Men att välja rätt skäggkam för att hålla ansiktshåret snyggt och prydligt är avgörande för ett välformat skägg.

Att hålla skägget I form kräver en hel del ansträngning, men ett snyggt skägg eller mustasch gör dig inte bara snygg och manlig; du kommer säkert också uppleva avund från män som kämpar med att få ett snyggt skägg. För att uppnå önskat resultat behöver du helt enkelt en skäggkam.

En skäggkam gör det enkelt och lätt att ta hand om ditt skägg. De är ofta bredtandade för att kunna rensa ut knutar och tovor. Skäggkammar har också fintandade varianter som är bra för att hantera tunna hårstrån eller kortare skägg. Det finns en mängd olika skäggkammar som är tillverkade av olika material. De senaste materialen ute på marknaden inkluderar trä, metall, plast och syntetiskt kompositmaterial. Ditt val beror på vad du föredrar. Att skaffa en skäggkam är speciellt viktigt om du har upptäckt att en skäggborste inte är vad din mustasch behöver. Skäggkammar finns i olika former, storlekar och varierar även i pris. Du kanske tänker; varför kan jag inte bara använda min vanliga hårkam? Eller varför behöver jag en separat skäggkam? Anledningen är att håret i ansiktet inte är samma typ av hår som håret på huvudet. Ett viktigt tips är att se till att använda rätt produkter för ditt skägg för att uppnå bäst möjliga resultat.

Skillnaden mellan en vanlig hårkam och en skäggkam

Vanliga hårkammar är utformade för att kamma håret på huvudet, som är mycket mjukare än skäggväxt. Hårkammar är oftast gjorda av plastmaterial. Eftersom att de inte är robusta nog är tänderna på borsten benägna att brytas av, vilket kan orsaka skador på skägget. Tänderna på en skäggkam brukar vara åtskilda för att ta sig igenom grova skägg vilket inte är fallet när det gäller vanliga hårkammar.

Slutligen; att välja den bästa skäggkammen för dina behov handlar om att välja den perfekta kammen som passar till längden och tjockleken på ditt skägg. Till exempel kommer mjukare skägg vara snyggt trimmat med kammar vars tänder sitter tätt tillsammans. Tjockare eller grövre skägg å andra sidan kommer att kräva en kam med bredare mellanrum mellan tänderna.

Vad är en idealisk skäggkam?

Material: Det finns flera material som används för tillverkning av skäggkammar. Först och främst är plast ett dåligt material för kammar, och metaller är inte ett utmärkt material heller. Även om metall är ett hårt material och finns i olika tandbredder kan de inte ge ett jämnt och polerat resultat som exempelvis trämaterial kan göra. Metallkammar tenderar att ha samma skadliga kanter som plastkammar vilket kan förstöra ett friskt ansiktshår. Trä och syntetiska material, å andra sidan, är det bästa materialet för skäggkammar. Trä, till exempel, är billigt och kan vara handgjort. Sådana kammar kan ha olika bredd på tänderna men är dock vanligtvis inte vattentäta. Acetatsilke är ett material som är vattentätt, plastliknande och idealiskt för skäggkammar. Dessutom har materialet alla fördelar som trä men är också slitstarkt och mycket lätt att underhålla.

Tandbredd: Nästa sak att hålla utkik efter när det gäller din skäggkam är tändernas bredd. Vi har redan konstaterat att en skäggkam har bredare tänder som gör att du kan glida igenom ett grovt skägg och mustasch. Den ideala bredden beror på ditt ansiktshår. Det beror på att olika skäggtyper kräver olika tandavstånd. Till exempel, om din kam fastnar i ditt skägg varje gång du drar igenom, så kan du behöva en kam med bredare tandavstånd.
Design: Kammar är antingen formpressade eller gjorda för hand. För skäggkammar är för hand det perfekta alternativet. Anledningen till detta kommer att diskuteras i den senare delen av denna guide.

Att underhålla skägget

Korrekt underhåll av skägg involverar flera steg. Bortsett från att ha en bra tvätt- och återfuktningsrutin är kamningen en viktigt del för alla män som bryr sig om utseendet på sitt ansiktshår. Att kamma ditt skägg dagligen ger en hel del fördelar som gör ditt skägg snyggt och ger dig en riktigt bra känsla. Några av fördelarna med att kamma ditt skägg inkluderar stimuleringen av hårsäckarna och att ditt skägg kommer att se friskt och välvårdat ut.

Den typ av skäggkam som du så småningom väljer kan ha en stor inverkan på hälsan hos ditt skägg. Det är en av anledningarna till att din vanliga hårkam inte är ett alternativ, speciellt om du vill ha ett snyggt och hälsosamt skägg.

Varför du inte bör använda en billig/vanlig kam

Att välja en alltför billig kam bara för att använda en separat skäggkam är inte att rekommendera. Många gånger kan billiga och dåligt gjorda kammar bokstavligen slita isär ditt skägg och i slutändan göra att ditt skägg ser ovårdad ut.

Här är varför; en hel del billiga kammar är vanligtvis utstansade ur en form vilket lämnar massor av små ojämna kanter längs kammens tänder. Vad detta innebär för ditt skägg är att hårsäckarna successivt kommer att slitas sönder vilket gör dem benägna att falla av eller orsaka kluvna toppar. Det slutar inte där! Kluvna hårtoppar kommer att öka förekomsten av trassel som tyvärr bara kan lösas genom att klippa topparna på ditt skägg.

Även om det är viktigt att du trimmar ditt skägg med jämna mellanrum kommer kluvna hårtoppar resultera i att du behöver trimma skägget mer regelbundet. Det hade kunnat undvikas med en ordentlig skäggkam. Med det sagt; att välja rätt skäggkam är en väldigt viktig del av skötseln.

Slutligen; med billiga plastkammar kan du inte riktigt forma ditt skägg. De fördelar du får från att använda en billig kam kommer att vara negativa, särskilt i jämförelse med en kam av högre kvalitet. Dessutom är billiga plastkammar bräckliga och dess tänder tenderar att gå av. Det finns flera nackdelar med att kamma ditt ansiktshår med en kam med trasiga tänder. Kontentan är att det gör saken värre.

Underhåll eller överunderhåll?

Överunderhåll kan vara skadligt för ditt skägg. Ett tips för att vårda ditt skägg; överunderhåll inte ditt ansiktshår. Överdrivet underhåll kan uppstå när du använder ovanligt stora mängder produkter såsom olja, balsam eller vax. Sanningen är att när du överanvänder dessa produkter kommer du att slösa bort dina pengar! Så du vill kanske tänka om när det gäller din rutin. Med återfuktande produkter är det viktigt att du använder väldigt lite, eller till och med, droppar! Det beror på längden och tjockleken på ditt skägg.

Du behöver inte nödvändigtvis använda skäggolja eller skäggbalsam varje dag. En gång varannan dag eller då och då är tillräckligt för att upprätthålla ett hälsosamt skägg. Observera att även om du har den bästa skäggkammen i världen så kan du slita på rötterna av skägget genom att använda kammen för mycket. När detta händer kan dina hårsäckar och hårstrån skadas. Ett tips är att inte kamma ditt skägg mer än två till tre gånger dagligen.

Hur en skäggkam skiljer sig från en skäggborste

Både skäggkammar och skäggborstar har huvudsakligen samma mål; att upprätthålla ditt skägg. Som tidigare nämnts är ditt ansiktshår tjockare, tätare och grövre än håret på huvudet. Med denna anmärkning måste det tas om hand lite annorlunda och kräver andra verktyg.

Det är uppenbara skillnader mellan kammar och borstar. Om man tittar på designen är en kam med hög kvalitet robust, har bredare tänder och är tillverkad av antingen syntetiskt material, trä eller metall. En skäggborste å andra sidan består oftast av vildsvinshår.

Medan en kam är bäst för styling kommer en borste göra att ditt skägg ser naturligt fylligt ut. En god kvalitet på skäggkammen ger dig full kontroll på utseendet av ditt skägg under hela dagen. För bästa resultat kan du använda en kam tillsammans med ett effektivt skäggbalsam.

Skäggborstar kan också användas för användning av oljor och balsam. Eftersom att vildsvinshår är en naturlig fiber kan det lätt suga upp olja som möjliggör en jämn fördelning över alla hårstrån. Borstens strån är vanligtvis ojämna i längd vilket förstärker effekten eftersom att du även når hårrötterna.

Borde du kamma eller borsta ditt skägg?

Det finns några saker att tänka på när du beslutar dig för om du vill kamma eller borsta ditt skägg. Även om denna regel inte alltid gäller så används kammar generellt sätt för styling och borstar för att uppnå ett fylligare och mer naturligt resultat. Kontentan är att det beror på dina mål. Till exempel, om ditt mål är att träna ditt ansiktshår på att växa i den riktning som du vill eller att få din mustasch ur munnen, är det bäst att börja med en skäggborste av god kvalitet.

Tänk dock på att både borste och kam kan användas samtidigt på samma skägg. Så som nämnts tidigare så beror det på dina individuella önskemål. Till exempel, vissa vill använda en borste för att fördela oljan genom skägget och därefter använda en kam för att styla och forma skägget. Att göra på det viset rekommenderas och är i själva verket avgörande för bästa resultat.

Inget skägg är det andra likt och därför kommer du definitivt att lista ut vad som fungerar för dig och inte. Men, skäggverktyg är en relativt liten investering och du kanske kommer att använda både kam och borste i din dagliga rutin.

Formpressade i jämförelse med handgjorda

Som tidigare nämnts så bör du hålla dig borta från formpressade eller billiga kammar om du vill ha ett friskt och välvårdat skägg. Det är förmodligen det värsta du kan göra för ditt skägg, speciellt om du inte återfuktar hårstråna regelbundet. De bästa skäggkammarna är handgjorda med handpolerade tänder. Denna process är viktig för att minska skaderisken för ditt skägg och är det bästa sättet att bevara och borsta skägget i det långa loppet.

Rekommendationer

Att välja rätt skäggkam för ditt ansiktshår är kanske inte så lätt men du kan använda dig av följande tips för att hitta rätt. Du bör tänka på hur kammen känns i dina händer, stylingförmågan, tidigare omdömen och priset på kammen. Med det sagt så rekommenderar vi här tre utmärkta skäggkammar som du kanske är intresserad utav.

l Red Sandalwood Pocket Beard Comb från EQLEF: Portabel skäggkam som erbjuder två olika tandbredder för bättre precision. En mycket prisvärd träkam.

l Pocket Size Buffalo Horn Beard Comb: Tillverkad av både buffelhorn och sandelträ. Denna kam har en fantastisk stylingförmåga och rekommenderas för ditt skägg.

l Leven Rose Beard Comb: En kam med breda tänder, idealisk för män med tjockt skägg. Den är i fickformat och fungerar bra för styling också. Dock är detta inte en idealisk kam för kort skägg.

Några sista ord

Att kamma ditt skägg är ett utmärkt sätt för att fördela dina skäggprodukter, såsom balsam och oljor, över hela ditt skägg för att ge full täckning. Kamning kan också rensa bort damm eller skräp som kan ha fastnat i ditt skägg, vilket gör det snyggt och rent, samtidigt som du stylar skägget. Dessutom; med hjälp av en skäggkam kan du också förhindra inåtväxande hårstrån från att bildas och du förbättrar även skägget i allmänhet.

En skäggkam är en nödvändighet och bör finnas i varje mans necessär. När du har fått tag på rätt skäggkam är det relevant att du kammar ditt skägg ordentligt och korrekt. Att kamma ditt skägg på rätt sätt är viktigt för att få fram fördelarna med att använda en skäggkam. Kamning med olja och balsam måste göras från botten med riktning utåt.