Frans Oskars – Midnattssol

Oj, vad vi blir glada när vi hittar bra, svenska, ekologiska skäggoljor! Vi ler med hela ansiktet så att skägget nästan blir en del av ögonbrynen. Det Umeå-baserade företaget Frans Oskars släppte på midsommarafton sin nya skäggolja ”Midnattssol” och kort sagt – vi tycker att detta är en av sommarens bästa skäggoljor.

Doft
Frans Oskars själva säger att oljan doftar ingefära, kamomill och lime och visst kan vi känna det, Men för att försöka förklara doften närmare, så skulle vi vilja säga en blandning mellan frisk djungelolja och lite eucalyptus. Typ. Gott doftar det i alla fall.

Flaska och förpackning
Frans Oskars använder sig av en standardflaska med en standardetikett och det tycker vi är liiiite tråkigt. Javisst, det funkar, men det blir inga poäng för ”thinking-outside-the-box” här inte. Förpackningen får dock tummen upp – en snygg påse med en enkel bruksanvisning och lite ekologiskt trassel. När man tar fram flaskan så känns det faktiskt lite som man plockar fram en liten ömtålig fågelunge från sitt bo. Kul idé! (vi vill dock understryka att man aldrig ska plocka fågelungar från deras bo … just for the record).

Sammanfattning
Eftersom skäggoljan är ekologisk så är den lite grumlig, men det gör den bara ännu mer spännande. Vi på Skäggolja.se gillar ju svenska oljor och speciellt de ekologiska, så vi tycker definitivt att Frans Oskars har gjort det riktigt bra med denna skäggolja. Doften är frisk, sitter i länge och tämjer till och med de yvigaste skäggen därute. Vi blickar samstämmigt ut i den svenska sommarnatten och säger: Köp en liten rackare till ditt badrumsskåp.