Brazil’s Lion Tamer’s Beard Oil – Sawdust

Det känns speciellt roligt att testa riktigt bra svenska produkter, som till exempel Brazil’s Lion Tamer’s Skäggolja. Trots namnet så är denna lilla flaska tillverkad i Sverige och oljan finns i flera olika dofter. Vi har testat ”Sawdust” och detta är våra tankar och upplevelser kring denna produkt.

Doft
Jodå, det doftar sågspån … rejält med sågspån. Om man är uppväxt med ett sågverk i närheten eller känner att det här med skogsavverkning sitter djupt i själen, så känns denna skäggolja som handen i handsken. Vi tycker dock att doften blir lite för stark för vår smak.

Flaska och förpackning
Ett av de största nackdelarna (och irritationsmomenten) är avsaknaden av en riktig pipett. Brazil’s skäggolja har vad vi kallar en ”idiotkork” vilket gör att man helt enkelt måste skaka ut dropparna i handen. Detta kan lätt leda till att droppar hamnar någon annanstans eller att man får ut för mycket när man ska applicera oljan i skägget.

Etiketten är klassiskt snygg och för osökt in tankarna på cirkusens lejontämjare. Etiketten känns dock lite svårläst och rörig för vår smak.

Sammanfattning
Även om oljan gör sitt jobb att få ditt skägg både mjukt och glansigt, så stör vi oss på att det är svårt att få ut dropparna ur flaskan. Sätt dit en pipett och vi kommer göra tummarna upp. Vi tycker även att sågspånsdoften är aningen för stark.

Ingredienser:
Bl.a.
Arganolja
Jojobaolja
Aprikosolja
Avocadoolja
Sibirisk olja